@Krisuroku dzięki Już jest wstawiona do gry Jeszcze pozostaje blokowanie.
Do gry zamierzam dodać takie lokacje jak:
- Duża jaskinia
-Kilka wnętrz domków
-Mały las
-Poprawić ,,Grzybnię''
-Poprawić wnętrza zamku
Gra wyróżnia się kosmiczną mieszanką grafik. Nie wiem czy to jest zaleta, ponieważ dostrzegam tu autentycznie grafiki zlepione z różnych gier. Wrzucone do twojej gry nie wyglądają źle lecz jestem ciekaw twoich autentycznych umiejętności jako twórcy. Mam świadomość po prostu tego, że umiesz zrobić coś swojego, a ja zawsze wymagam więcej od ludzi, którzy reprezentują ponad przeciętny poziom twórczy
Na pewno jest plus za to, że z drugiej strony gra nie posiada assetów RTP, a przynajmniej nie rzuca się to w oczy tak bardzo jak w niektórych grach. Żeby w to zagrać musiałbym wygospodarować czas, którego aktualnie niestety posiadam mało. Obiecuję to nadrobić, gdy czasu będzie więcej. Może nawet to udokumentuję materiałem na YT
Widziałem Zagrałem, Tezę postawiłem
Bardzo mi się podobały w gierce grafiki i efekty na tym dużym placu i takie ala fanfary i fajerwerki
Fajna krótka gierka z kunsztem animowanej mangi.
Dzięki za komentarz @SOLDIER:)
Dziś przygotowałem dla was dwa screeny. W grze zaimplementowałem skrypt nadesłany przez @Clown (Cień pod wiadomościami). Ale chyba będę musiał z niego zrezygnować, ponieważ musiałbym pododawać cienie pod imionami npc, a to dużo edycji. A wy jak myślicie?
Dodam jeszcze jeden screen
Dzięki @Reptile za pomoc w ustawieniu napisów i okienek podczas walki
Witam po dłuższym czasie Prace nad grą wciąż trwają. W tej chwili prowadzone są przez redakcję testy gry, dzięki nim udało się wychwycić kilka istotnych błędów.
Tak więc, podczas grania będziemy mogli zapytać wróżbitę o ilość wygranych żetonów lub też dopytać się o konkursy. Żetony istnieją też ,,fizycznie'' w naszym ekwipunku w przypadku poprzedniej wersji nie wiedzieliśmy ile ich mamy.
Poza tym miejsca z zadaniami są zaznaczone czerwonym prześwitującym kwadratem, dzięki czemu nie będzie problemu z ich znalezieniem.
Mieszkańcy Dziesięciu Olch mają opcje dialogowe, dzięki temu będziemy mogli wysłuchać, co ciekawego mają do powiedzenia.