[RMXPA]Talus Odyssey

Tutaj znajdziesz wszystkie projekty, które są w trakcie tworzenia. Nie są ukończone, ale już mają grywalną formę (wersje demo).
Awatar użytkownika
HGS

Re: [RMXP]Pogromca: Złodziej Kamienia

Post autor: HGS »

Właśnie z tego powodu, który wymieniłeś. Średniowiecze = nuda totalna. Całkowicie wyeksploatowany materiał na jakąkolwiek grę. Gier tego typu o starożytności jest znacznie mniej, a co za tym idzie ->> Mam większe pole do popisu.

Awatar użytkownika
HGS

Obrazek

Z przyjemnością chciałbym poinformować, że po pięciu latach udało nam się ukończyć demo gry Pogromca: Złodziej Kamienia. Jest to niestandardowa i rozbudowana gra RPG / Survival, stworzona na silniku RPG Maker XP. Projekt jest tworzony przez niewielką grupę pasjonatów [Haxo Game Studios], którzy po prostu chcą stworzyć dobrą grę i bardzo nam zależy, by trafiła ona do szerszego grona. Im więcej osób zagra w demo, tym zbierzemy więcej opinii, a co za tym idzie, ulepszymy grę tak, by była ona jeszcze lepsza.

Świat Pogromcy nie wybacza, więc trzeba się wystrzegać różnych niebezpieczeństw, jednak mimo to oferujemy 4 tryby rozgrywki:

Łatwy - Dla graczy chcących poznać po prostu fabułę.
Średni - Dla graczy, którzy lubią po prostu wyższy poziom.
Trudny - Ten tryb, dedykujemy tylko ludziom o mocnych nerwach.
Demoniczny - Pot, krew i łzy! Jeśli lubisz "płakać" przy grze, to ten tryb będzie dla ciebie. Tu zabije cię nawet niepozornie wyglądający komar :)

Link do pobrania gry:
[Link aktywny po zalogowaniu]
Łatka do gry: [Wystarczy podmienić folder DATA w głównym katalogu gry]. Link będzie cały czas aktualny, jedynie będziemy aktualizować bugi na bieżąco.

Link do naszego fanpage:

Link do grupy fanów:

Pogromca na forum Twierdzy RPG Maker:
[Wymagane logowanie]

Discord HGS:

Więcej o samej grze na stronie Twierdza RPG Maker:

Kilka informacji na koniec:
Do gry wyjdzie małe DLC po nowym roku, które załata potencjalne bugi, jakie mogą wystąpić w grze, po jej opublikowaniu. Planujemy również stworzyć oficjalną wiki poświęconą uniwersum Pogromcy i zostanie ona dołączona do zakładki pomocy w grze, która aktualnie jest pozostawiona bez treści. Prosimy też, by nie używać klawiszy połączonych z ekwipunkiem i minimapą w trakcie ładowania lokacji i tuż przed jej opuszczeniem. Może to spowodować zbugowaniem się gry. Wykryliśmy ten problem stosunkowo niedawno i zostanie on załatany w nadchodzącej łatce po nowym roku. Prócz łatki pojawi się również nowa zawartość w ramach rekompensaty za cierpliwość i wyrozumiałość.

Dziękuję raz jeszcze w imieniu ekipy Haxo Game Studios.
Dawid Tomaszewski - główny autor gry.

Wszelkie wykryte bugi można nadsyłać na ten adres mailowy:
pogromcapustkiteam@gmail.com lub
na skrzynkę naszego fanpage na Facebooku.

Zwiastun:

Awatar użytkownika
Akser

Post autor: Akser »

Zacząłem grać i gra posiada swoistego rodzaju, niepowtarzalny klimat. Pierwszy raz przeszedłem z przyjemnością samouczek, którzy prowadził mnie za rękę i nakierowywał krok po kroku jak mam postępować. Intro początkowe chapeau bas, wysoki poziom, tytuł niczym komercyjny na wysokim poziomie. Nie zagrałem jeszcze w całe demo, więc podsumowania nie będzie, lecz z pewnością mogę stwierdzić że jest to jedna z najlepszy Polskich gier Makerowyych.

Awatar użytkownika
HGS

@AXER Czekam zatem na podsumowanie. Może jakąś recenzję twojego autorstwa? :D ;)

Awatar użytkownika
McLaren

Post autor: McLaren »

Gratuluje @HGS wydania dema gry :) Oglądałem gameplay i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał :) Bitwa morska przypomina mi początek z Wiedźmina 2, gdzie używaliśmy również balisty ;) Animacje świetnie wykonane, cieszą oko :) Cały autorski świat zapiera dech w piersiach, tak więc nie gram w demo, czekam na pełną wersję gry ;)

Gameplay Ziemniakford'a

X-Tech

Post autor: X-Tech »

Pograłem w demo około 10 minut i już wiem że mam do czynienia z grą niezłą i dopracowaną. Nie znużyłem się ani przez chwilę w trakcie gry. Rozmach początku robi wrażenie. Wstawki i scenki w trakcie ataku robią wrażenie. Ogólnie występuje tu swoisty autorski klimat. Musiałem przespać noc, aby stwierdzić czy będę chciał kontynuować. Jak na razie nie usunąłem gry z dysku, a to bardzo dobry znak jak na produkcję z rpgmakera. Myślę, że dziś dam drugą szansę, Póki co nie odczułem tu tak intensywnego klimatu jak w Pararell Worlds od Titka, które pamiętam jako jedną z większych produkcji z rpgamkera jednakże w odróżnieniu od niej nie nudziłem się ani przez chwilę w początku twojej gry HGS. Nareszcie wiadomo, która postać i kiedy się wypowiada dzięki twarzom w trakcie dialogów. Zastanawiam się czy brak twarzy bohatera w rozmowach to zaleta czy wada. Póki co wrażenie jest pozytywne i momentami zaskakujące. Czy gra rozwinie się w typ gry, który mi odpowiada nie wiem, ale nadal jestem zaciekawiony.

Awatar użytkownika
HGS

Cieszę się, że pierwsze wrażenie jest pozytywne.

Zapodaję aktualnym patchem. Zmieniłem nieco zawartość o pliki data i folder grafik z zawartością plików txt od opisów przedmiotów. Czasami mogą zdarzyć się literówki i wolę mieć kontrolę nad dwoma katalogami :)

Link do ZAWSZE aktualnej łatki: [Link aktywny po zalogowaniu]

Jak wgrać łatkę?
1. Pobierz zawartość folderu ZIP
2. Wypakuj
3. Wklej wypakowaną zawartość do głównego katalogu gry i podmień wszystko.

Awatar użytkownika
Teo

Post autor: Teo »

Kolejny gameplay już dostępny.

Awatar użytkownika
McLaren

Post autor: McLaren »

Dzięki Teo za informacje :)

KateRio22

Post autor: KateRio22 »

Uważam, że to baaaaaardzo dobrze zrobiona gra. Bardzo wciąga i nie mogę się doczekać pełnej wersji!

ODPOWIEDZ