- Autor: EnterVPL
- Gatunek: zręcznościowo-przygodowa (poprawcie mnie jeśli się mylę)
- Silnik: RPG Maker VXAce
- Wersja: 0.0.1 - niegrywalna
- Język: tylko Polski

(główne menu gry)
Kilka słów o grze i fabule
ㅤGra jest o niezwykłych przygodach dwóch psów: starszego i bardziej doświadczonego przez lata Toto oraz młodszego jeszcze nic nieświadomego Białego Kła, w którego oczywiście się wcielamy.
ㅤToto dzień jak co dzień poszedł do pracy i zaczął jak każdy normalny pies narzekać na obecny ustrój polityczny. Usłyszał to jego kolega z pracy i tak oto przez dyskusję lekko zdenerwowany Toto postanowił obalić władze Ramzesa w galaktyce K-8-0. Poszedł do innego pomieszczenia w celu znalezienia najlepszego kompana do obalania władzy. Stał się nim młodym, energiczny oraz pełen zapału Biały Kieł. Toto, aby osiągnąć swój cel zaczął budować, i poświęcił na to całe 2 lata, machinę do podróży. Jak to sam uznał, jest ona potrzebna, aby dostać się do władzy. Całą machinę napędzają tajemnicze kryształy mocy, które można znaleźć tylko podczas kolejnych podróży.

(Toto szuka przyjaciela do walki z ramzesem)

(Toto również służy za tutorial)
Mechanika gry
ㅤGra jak gra, chodzi się, zbiera się tajemnicze kryształy i psie kamienie i robi się ślepo to co inne postacie mówią

ㅤZbierając kryształy zyskuje się o 1 max HP oraz dostaje się dostęp do kolejnych poziomów. Są też psie kamienie, które są wyznacznikiem osiągnięć za dany poziom. Psie kamienie można dostać zbierając wszystkie na danym poziomie kości (dodatkowo jedna kość leczy 1 HP), znajdując je w ukrytych miejscach, przechodząc poziom bez obicia (w sensie nikt cię nie draśnie. Ważne jest aby w ogóle nie dostać obrażeń, bo jak się je dostanie i uleczy się to to już się nie liczy za przejście bez obicia) oraz można jeszcze dostać kamień za secret levele.
Kilka słów od autora
ㅤJest to dość stary projekt z błędami, ale też jest dość obiecujący. Myślę że wybrałem kierunek łatwiejszy niż zrobienie kolejnego RPG, bo większość elementów typowo RPG musiałem wywalić z silnika. Ogólnie musiałem wiele rzeczy zmodyfikować, aby gra wyglądała jak wygląda, ale to też nie jest koniec. Co jak co w chwili pisania tej zapowiedzi mam tylko 2 poziomy gotowe, a ma ich być 5 na etap, a etapów też ma być 5, czyli łącznie 25 poziomów. W tej grze też chciałbym was zaskoczyć pewnymi mechanizmami, które sam wymyślam, jak i umiejętność łączenia zdarzeń ze skryptami.