Uwielbiam, ten ciągły argument, że Eden jest kierowany do konkretnej grupy docelowej, kiedy ktoś ze społeczności RPG Makera, zarzuci że jest za dużo ''zbędnych mechanik''.
A ja powtarzam cały czas "Nie interesuje mnie społeczność makerowa". Nie celuję w nią, bo jest za mała względem tego, co oferuje mi przeciętna grupa "Indie Game Development". Co najmniej od kilku lat o tym informuję - żadna to nowość

. Fajnie, jeśli i tu jest zainteresowanie, ale mam swoje kamienie milowe i nie porzucę ich dla nikogo. Nawet jakby sam papież mnie o to błagał.
Czekaj, sam mi kiedyś mówiłeś żebym nie tworzył grę pod innych, a tym czasem sam to robisz w przypadku Edenu.
Zgadza się. Tylko zauważ czym jest Eden. Eden jest jawnym nawiązaniem do Black and White. Rozsądnym byłoby więc sądzić, że w takim kierunku zmierzać będzie gra. Pokrywa się to zarówno z tym co oczekuję ja - jako autor, z oczekiwaniami społeczności tej gry. Czasami mają oni bujną wyobraźnię i nie wszystkie ic pomysły są dobre. Nie zmienia to jednak faktu, że kilka z sugestii, które mi się spodobały mimo, że ich nie planowałem - pojawiły się. Niezależnie od tego, czy to były pomysły społeczności (tzw. targetowej), czy makerowej. Przypominam, że sporo pomysłów na etapie, gdy eden raczkował właśnie zrodziła się tutaj na forum. Później zainteresowanie się bardzo przeniosło na społeczność B&W.
Jako autor stoję na straży tego co nadaje się do implementacji do gry - by tak jak wspomnieliście (nie było tego za dużo), ale też żeby dodawać fajne smaczki. To właśnie one sprawiają, że dana gra osiąga sukces. Zwracanie uwagi na szczegóły.
@PInroz tworząc swoje Anvocun z pewnością jako autor zależy ci, by gra była jak najbardziej dopracowana i zawierała wszystko, co niezbędne, żeby grasz się dobrze bawił prawda? No to tutaj mamy podobnie. Eden to nadal bardzo prosta gra i mam nadzieję, że już niedługo sami się przekonacie

W Pogromcy rządzą mechaniki, w Edenie rządzi klimat i prostota (wbrew pozorom).
Fajnie że gra się rozwija i mimo wszystko czekam. A to czy będzie dobra, to już oceni grupa docelowa, o ile się do niej kwalifikuję. Więc trzymam kciuki, aby EDEN, w końcu doczekał się pełnej wersji
Grupą docelową w zasadzie jest każdy, kto liczy na fajną, prostą i przyjemną grę z elementami strategii. Jeśli lubisz proste, klimatyczne gry fabularne z łamigłówkami, elementami strategicznymi, to nie możesz trafić lepiej

Gwarantuję. Planowane jest, by po demo udostępnić grę we wczesnym dostępie i systematycznie dodawać nowe mapy z fabułą, by prace szybciej posuwały się do przodu. Aktualnie wszystkie projekty stoją, bo Eden ma priorytet. Mi również zależy, by jak najszybciej ukazała się pełna wersja