Przygody Maniaka
Śilnik RPG ME
Gatunek Przygodowa/RPG
Rok produkcji 2013
Czas Rozgrywki Do 1h

Witam serdecznie, nazywam się Dego i chciałbym przedstawić mój jeden z pierwszym projektów,
nad którym pracowałem w 2012/2013 roku i postanowiłem do niego powrócić i go dokończyć.
Bardzo się cieszę że i dziękuję redakcji za możliwość opublikowania zapowiedzi mojej pierwszej z gierek.
- dlaczego akurat teraz?
Od zawsze zaglądałem na Twierdze RPG Makera i zauważyłem że od ostatniego czasu, aktywność mocno się
poprawiła i sentymenty wzięły chyba i u mnie górę, wspomnienia i tak pobrałem ze stronki i zainstalowałem Makera.
Nie było łatwo i nadal nie jest, bo szkoła robi swoje

Wcielamy się w Maniaka, który z pomocą swojej broni, musi przemierzać zbudowany świat w formacie 2D, aby odnaleźć doktora
Ziggurata i rozprawić się z nim, oraz jego brygadą super bohaterów, których stworzył jako mechaniczne byty, aby zawładnąć światem.
Gra jest podzielona na 5 rozdziałów, z czego każdy będzie zawierać po dwie plansze, gdzie na końcu każdej z nich spotykamy
BOSSA, którego musimy pokonać.
Zadaniem Maniaka jest przejście wszystkich 5 plansz, pokonanie bossów i dostanie się do Dr.Ziggurata, aby uratować świat
przed zagładą.
Do Dyspozycji gracz ma broń która strzela mini kuleczkami, ale z czasem po pokonaniu Bossów, zyskuje ich zdolności i dostaje nowe bronie.
W grze ciężko jest zobaczyć napis game over, rozgrywka nie posiada wygórowanego poziomu trudności, więc trzeba będzie się postarać o
własną śmierć

Nadal pracuje nad grą, nie jestem w stanie przybliżyć daty premiery, ale sądzę że w obrębie 2 miesięcy, powinno się udać ;]
Gra nie będzie trudna, zastanawiam się jeszcze nad zbudowaniem autorskich grafik, lub przerobić coś z gierek z NESa.
Teraz, głównie skupiony jestem na mechanikach, głównie na pociskach ze strony bohatera, jak i przeciwników.
Gra wykorzystuje skrypt platformówki 2D - miałem taki zamysł od początku dla tego projektu ;]
No i nie wiem czy zauważyliście, ale tak przyznaje się - jestem wielkim fanem Mega Mana i fabuła jest inspirowana tą gierką ;]