[ZAPOWIEDŹ - XP] Anvocun
Re: [ZAPOWIEDŹ - XP] Anvocun
Spoiler:
Chodziło mi raczej o to że są spadki FPSów ,a po za tym samo tworzenie tych animacji jest strasznie czasochłonne. Dlatego z tego zrezygnowałem.
- KorHabas93
Jestem pod wrażeniem ile fajnych projektów sie tu tworzy. Zaprezentowane screeny tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że wiesz co robisz. Czuć inspirację Gothic. Będę obserwował ten projekt.
Jak pisali powyżej. Ogromna szkoda że zrezygnowałeś z animacji. Natomiast moje pytanie jest następujące, czy robisz grę na starym RGSS czy na nowym, który jest bardziej optymalny a zarazem poprawia FPS i płynność. Bo RM XP słynie niestety z tego że lubi się przycinać i nie jest płynnym, więc warto może o tym pomyśleć.
Prawdopodobnie na starym. I właśnie jest teraz pytanie czy wersja RPG Makera XP na steamie jest tą nowszą. Bo jeżeli tak to zawsze można się przerzucić[Wymagane logowanie] pisze: [Wymagane logowanie]wt sty 25, 2022 12:29 amna starym RGSS czy na nowym

Owszem wiem. Mam pomysł który chcę zrealizować, tylko potrzeba mi czasu i chęci. A inspiracja Gothic'iem jest, choć inspiruję się też grą Lionheart: Legacy of the Crusader... przynajmniej jeżeli chodzi o kreację świata.[Wymagane logowanie] pisze: [Wymagane logowanie]wt sty 25, 2022 12:08 amwiesz co robisz. Czuć inspirację Gothic.
No trochę szkoda, ale biorąc pod uwagę, że zajmowało to sporo czasu... wydaje mi się że rezygnacja była słuszna.[Wymagane logowanie] pisze: [Wymagane logowanie]wt sty 25, 2022 12:29 amOgromna szkoda że zrezygnowałeś z animacji.
- KorHabas93
Widać na pierwszy rzut oka czym się inspirowałeś. Zaprezentowane screeny mają wyraźnie zaznaczony klimat i kierunek w stronę Gothic. Ciekawi mnie jak z muzyką będzie w wykonaniu twojej gry 

Planuję specjalnie skomponowaną pod projekt. Ale to daleka przyszłość.[Wymagane logowanie] pisze: [Wymagane logowanie]wt sty 25, 2022 12:33 pmCiekawi mnie jak z muzyką będzie w wykonaniu twojej gry
- Natan Zuckerkandl
O:) Jak muzyka będzie w stylu Gothic 1 lub 2 to czad 

- KorHabas93
Jak postępy nad grą?
Cały czas do przodu, nie ma nic nowego, by się pochwalić, mimo wszystko jest dobrze[Wymagane logowanie] pisze: [Wymagane logowanie]ndz lut 20, 2022 10:47 pmJak postępy nad grą?